ΟΛΙΚΗΣ 4

  ΥΛΙΚΑ
  500 γρ. Χυλοπίτες ολικής αλέσεως Δημητρίου. 500 γρ. φιλέτο σολομού σε μερίδες.
7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση. 1,5 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη. 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο. Για τη σάλτσα: 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο. 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. 3 πιπεριές κέρατα χοντροκομμένες. 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο. 1 χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο. 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο. 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο. 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος. 500 gr. τριμμένη ντομάτα. 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο. 1 κ.σ. πελτές. πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. μαντζουράνα. ελαιόλαδο. λίγη ζάχαρη. κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

   Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) Χυλοπίτες ολικής με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τοις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν προσθέτοντας το λάδι ή το βούτυρο, χωρίς να τις σουρώσουμε.   Ψήνω το ψάρι σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μισοψηθεί (ανάλογα το πάχος του φιλέτου χρειάζεται χοντρικά περίπου 5′ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά). Λίγο πριν το κατεβάσω προσθέτω τα ντοματίνια και την κάπαρη, τα σωτάρω για 1′ και τα σβήνω με 1/4 φλ. μπαλσάμικο. Το κρατάω στην άκρη. Δε χρησιμοποιώ αλάτι σε αυτή τη φάση. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω προσθέτοντας κατά σειρά τις πιπεριές, το σκόρδο με το τζίντζερ και το φρέσκο κρεμμύδι. Σβήνω με το υπόλοιπο μπαλσάμικο και προσθέτω τη ντομάτα, τα υπόλοιπα λαχανικά, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 15′ περίπου. Έπειτα προσθέτω προσεκτικά το ψάρι με τα ντοματίνια και την καπάρη και βράζω για 2′ χωρίς να ανακατέψω. Απλά σκεπάζω τα ψάρια με τη σάλτσα της κατσαρόλας. Σερβίρω με βρασμένες χυλοπίτες.   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας. Για κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε.Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, δια δώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.


  Ευχαριστούμε.

Κοινοποίησε στο :

print