ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΟΡΦΑΝΕΣ

 ΥΛΙΚΑ 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 1/2 κ.λγ. αλάτι. κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα. πιπέρι. 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο. 1 κύβο ζωμό βοδινού η κότας ( προαιρετικά ). σάλτσα της αρεσκείας σας (προαιρετικά ). κιμάς ή αλλαντικά της αρεσκείας σας (προαιρετικά ).
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) Χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν προσθέτοντας το λάδι ή το βούτυρο, χωρίς να τις σουρώσουμε, τις σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροπίπερο ή τις σάλτσες της αρεσκείας μας.   Μία πρόταση μας: Πριν τις κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε και την σάλτσα της αρεσκείας μας ή κιμά σαν του παστίτσιου. Τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αφού κλείσουμε την φωτιά για 5 λεπτά  να φουσκώσουν, τις σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας. 
Λίγα μυστικά ακόμα: Σάλτσες όπως, καρμπονάρα, πέστο, ναπολιτάνα, μπολονέζ, αραμπιάτα και άλλες δένουν φανταστικά με τα ζυμαρικά μας.   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
  Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.
 
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.

  Ευχαριστούμε.                        Κοινοποίησε την :

print