ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΚΟΡΑ ή ΚΟΤΑ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 1 κόκορας περίπου 2 κιλά. 1 κρασοπότηρο κρασί. ελαιόλαδο. 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα. 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες. 1 κρασοπότηρο χυμό ντομάτας. 3 κόκκοι μπαχάρι. αλάτι και πιπέρι, κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα με λάδι μέχρι να ροδίσουν και ταυτόχρονα σοτάρουμε και τα κρεμμύδια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κομμάτια του κόκορα και  σοταρουμε όλα μαζί για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις τριμένες ντομάτες και τον χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε ζεστό νερό (περίπου 3 – 4 ποτήρια). Βράζουμε τον κόκκορα περίπου 1 ώρα και 30′ λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε ένα κιλό περίπου νερό και όταν πάρει βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες (αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό). Βράζουμε τις χυλοπίτες με τα κομμάτια του κόκορα για 10 λεπτά. Αν θέλουμε στα 5 περίπου λεπτά τις βάζουμε προθερμασμένο  φούρνο για 5 – 10 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.   Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Τις σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροπίπερο.
Λίγα μυστικά ακόμα: μυρωδικά όπως δυόσμος, ματζουράνα, σκόρδο και θυμάρι θα ταίριαζαν στο φαγητό σας.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print