ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου.4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι με το κόκκαλο.2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια.2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα. 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες. 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα. 1 ζωμό βοδινού. 2 φλιτζάνια λευκό κρασί. 600 γραμμάρια τομάτα σπιτική πουμαρό(μπουκάλι). 1 Φλιτζάνι λάδι. 1 φλιτζάνι αλεύρι. ’Ένα βαζάκι μανιτάρια πορτσίνι(25 γραμμάρια) αλάτι,πιπέρι.4 -5 κόκκους μπαχάρι. 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο. κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αλευρώνουμε καλά. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι να κάψει ,και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το βάζουμε σε μεγάλη γάστρα, οριζόντια όλα τα κομμάτια. Σε καθαρό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια ,τα καρότα το σέλερι και τα μανιτάρια που μουσκέψαμε σε 500 γραμμάρια ζεστό νερό ,στραγγισμένα.(κρατάμε το νερό που το περνάμε από σουρωτήρι) Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, το μπαχάρι ,την ντομάτα τον ζωμό διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό,και το νερό των μανιταριών.Επίσης αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 5-10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε το μείγμα της σάλτσας επάνω στο κρέας, σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο. Μετά 1,5 ώρα ελέγχουμε το φαγητό αν χρειάζεται νερό ,και προσθέτουμε βραστό. Μετά άλλη μία ώρα βλέπουμε αν έγινε το κρέας ,πρέπει να είναι μαλακό να μπαίνει καλά το πιρούνι μέσα ,επίσης ελέγχουμε αν θέλει αλάτι και διορθώνουμε. Σαυτό το σημείο προσθέτουμε ,αν χρειάζεται, ζεστό νερό και τις χυλοπίτες ,στα σημεία ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος, και μπόλικο μαϊντανό. Ξαναβάζουμε την γάστρα στον φούρνο για άλλη μισή ώρα. Σερβίρουμε βγάζοντας προσεχτικά το κρέας, συνοδεύουμε με χυλοπίτες και πασπαλίζουμε από πάνω μαϊντανό και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη στους φίλους και στις φίλες σας.
Κοινοποίησε στο :