ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. 250 γραµµ. πανσέτα ή μοσχάρι ψιλοκομμένο. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 1 σκελίδα σκόρδο. 250 γραµµ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες. 800 γραµµ. τοματάκια κονκασέ. 1 κ.γλ. θυμάρι. 1 κ.γλ. δεντρολίβανο, 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί. 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι και πιπέρι. κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα. 1 κύβο ζωμό βοδινού η κότας ( προαιρετικά ).

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν προσθέτοντας το λάδι ή το βούτυρο, χωρίς να τις σουρώσουμε, Παράλληλα σοτάρουμε την πανσέτα ή το μοσχάρι για 3΄-4΄. και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνουμε 2΄-3΄. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Σβήνουμε µε το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15΄-20΄, μέχρι να χυλώσει καλά η σάλτσα, τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.  Ανακατεύουμε την σάλτσα με τις χυλοπίτες και τις σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροπίπερο.
     Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας. Για κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print