ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Χυλοπιτάκι Δημητρίου, 1-1,2 κιμά μοσχαρίσιο, 1/4 φλιτζανι λάδι, 1/2 φλιτζανι γάλα, 1/2 φλιτζανι φρυγανιά τριμμένη, 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κύμινο, αλάτι, πιπέρι.1 μικρό κουτί ντομάτας κονκασέ 1 κουτί χυμός ντομάτας (ελαφρά συμπυκνωμένη), 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα, 1 κύβο ζωμό βοδινού ( προαιρετικά ).
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τοις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν προσθέτοντας το λάδι ή το βούτυρο, χωρίς να τις σουρώσουμε. Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βράζοντας σε κατσαρόλα τα υλικά. Ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τα σερβίρουμε με το χυλοπιτάκι. Αν θέλουμε προσθέτουμε τυρί τριμμένο.
Λίγα μυστικά ακόμα: Αντί για σουτζουκάκια, τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, θα ήταν η λύση για το γεύμα σας.   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας. Για κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε.Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, δια δώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                    Κοινοποίησε στο :
print