ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 100 γρ. γραβιέρα. 100 γρ. μαλακό τυρί. 100 γρ. κεφαλοτύρι. 100 γρ. μπλε τυρί. 500 γρ. κρέμα γάλακτος. 1 μικρό πακέτο βούτυρο φρέσκο ( 125 γραμ.). 1 κουτί ντοματάκια. αλάτι και πιπέρι. 2 αβγά ( προαιρετικά ). ζαμπόν και αλλαντικά τις αρεσκείας σας ( προαιρετικά ).
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν, τις περιχύνουμε με καυτό βούτυρο (το μισό πακέτο), δεν τις σουρώνουμε.  Με το υπόλοιπο βούτυρο και τη ντομάτα και αλατοπίπερο, κάνουμε μια πηκτή σάλτσα και ανακατεύουμε τα τυριά, τριμμένα, με την κρέμα γάλακτος, σε ένα μπολ και όλα μαζί μέσα στις χυλοπίτες.  Βουτυρώνουμε ένα ταψί πυρέξ και στρώνουμε τις χυλοπίτες. Πασπαλίζουμε με μέρος των τυριών. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 1/2 ώρα με 3/4 έως ότου ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.   Βγάζουμε από τον φούρνο και τις σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα: 2 αβγά, αλλαντικά κ.ά, για να τις κάνουμε ογρατέν και πιό πικάντικες. 

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print