ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

 ΥΛΙΚΑ 250 γρ. Χυλοπιτάκι Δημητρίου.3/4 κιλού μοσχαρίσιο κιμά, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 πιπεριά κόκκινη ή πορτοκαλί, 1 μεγάλη ντομάτα, 2 κουταλιές γλυκιά σάλτσα τσίλι, 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας, 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισό ποτήρι κρασιού, κόκκινο κρασί, 5 κόκκους μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο, 100 γρ. γκούντα ή ένταμ, 160 γρ. κεφαλογραβιέρα, 2/3 φλιτζανιού κρέμα, 1 κουταλιά φρυγανιά τριμμένη, 2 μεγάλες πατάτες,. 2 μεγάλα κολοκυθάκια.1 κύβο ζωμό βοδινού η κότας ( προαιρετικά ).

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

   Σε ένα κιλό βραστό νερό ρίχνουμε μισό σακουλάκι χυλοπιτάκι με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, χωρίς να τις σουρώσουμε.   Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια. Τα κόβουμε σε ροδέλες, τα τηγανίζουμε πέντε λεπτά και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν το περίσσιο λάδι. Αλατίζουμε ελαφρά. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Κόβουμε την κόκκινη ή την πορτοκαλί πιπεριά στην μέση. Το ένα μισό το κόβουμε σε λωριδίτσες και το δεύτερο μισό το βάζουμε στο μούλτι. μαζί με την φρέσκια ντομάτα. Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις λωρίδες της πιπεριάς και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε και αυτόν. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά, εκτός από το χυλοπιτάκι. Προσθέτουμε και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, αλατοπιπερόνουμε. Σιγοβράζουμε, ώσπου να μείνει ο κιμάς με λίγη σάλτσα.
Προσθέτουμε στον κιμά το χυλοπιτάκι. Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι εσωτερικής διαμέτρου 28 εκ. και απλώνουμε τις τηγανισμένες ροδέλες πατάτας, πασπαλίζουμε με λίγα από τα τριμμένα τυριά. Απλώνουμε επάνω στις πατάτες όλη την ποσότητα του κιμά με το χυλοπιτάκι, πασπαλίζοντας πάλι με λίγα από τα τυριά. Τοποθετούμε τις ροδέλες των τηγανισμένων κολοκυθιών επάνω από τον κιμά και πασπαλίζουμε τα κολοκύθια με τα υπόλοιπα τυριά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω, φροντίζοντας να πάει παντού. Ένα αυγό μαζί με την κρέμα γάλακτος θα έδενε καλύτερα το φαγητό μας. Πασπαλίζουμε το φαγητό με την τριμμένη φρυγανιά, η οποία θα του δώσει ωραία κρούστα. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε, το αφήνουμε για δέκα λεπτά και μετά κόβουμε σε κομμάτια. 

  Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print