ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ-ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 1 κιλό κατσικάκι γάλακτος ή αρνάκι. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ. 200 gr. ντοματοχυμό. 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί. 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) Χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν προσθέτοντας λίγο βούτυρο, χωρίς να τις σουρώσουμε. Παράλληλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τοποθετούμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το βούτυρο ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το κρέας μας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις τα υγρά του φαγητού μας κατέβουν και μείνει το 1/3 προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Τις σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και το κρέας μας.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print