ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ή ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο. 200 γραμμ. σαλάμι ή αλλαντικά, σε κύβους. 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες. 3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες. 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας. 4-5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες. 1 κ.γ. ξερή ρίγανη. 1 κ.γ. ζάχαρη. αλάτι και πιπέρι. κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα. 1 κύβο ζωμό βοδινού η κότας ( προαιρετικά ).

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν προσθέτοντας το λάδι ή το βούτυρο, χωρίς να τις σουρώσουμε. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα αλλαντικά με το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.  Τα ανακατεύουμε καλά με τις χυλοπίτες και τις σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροπίπερο.
Λίγα μυστικά ακόμα: χωριάτικο λουκάνικο αντι για τα αλλαντικά, πιπεριές  και τριμμένη φέτα. 

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print