ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 250 γρ. µανιτάρια στρογγυλά. λίγο βασιλικό, ψιλοκοµµένο. 1 φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο. 120 γρ. πεκορίνο, χοντροτριµµένο. ελαιόλαδο. 600 γρ. κιµάς. 2  ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα. 150 γρ. καρότα, ψιλοκοµµένα. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο. 900 γρ. ντομάτα κον κασέ. 2 φύλλα δάφνης. αλάτι πιπέρι και ζάχαρη. λίγο ρίγανη. 1 κύβο ζωμό βοδινού η κότας ( προαιρετικά ).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν, χωρίς να τις σουρώσουμε.    Σάλτσα: Ζεσταίνουμε  την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεµµύδια, και τον κιµά, ρίχνουµε  και τα καρότα, αλατίζουµε. Προσθέτουµε το σκόρδο και μετά τις ντοµάτες, λίγο νερό και τη δάφνη με την ρίγανη, τη ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγοµαγειρεύουµε για περίπου 1 ώρα.       Τις σερβίρουμε με το τυρί πεκορίνο, βασιλικό, φρέσκο κρεµµυδάκι και μαυροπίπερο.

Λίγα μυστικα ακόμα: Μαζί με τον κιμά διάφορα λαχανικά και μανιτάρια. Η καλύτερη μας πρόταση, τον κιμά από το παστίτσιο Δημητρίου.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print