ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Χυλοπιτάκι Δημητρίου.1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο.1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη.1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη. 500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα.1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα.αλάτι, πιπέρι.μαϊντανό ψιλοκομμένο κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν, χωρίς να τις σουρώσουμε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη, και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να «δέσει». Ρίχνετε σε μια πιατέλα τις χυλοπίτες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και τυρί τριμμένο.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη στους φίλους και στις φίλες σας.
Κοινοποίησε στο :