ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ

 ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου.500 γρ. φακές, 1 κουτί ντοματάκι χυμό, 4-5 σκελίδες σκόρδο, 100 γρ. λάδι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα, 1 φύλλο δάφνης, λίγο δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Βάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα να πάρουν βράση και τις σβήνουμε. Τις αφήνουμε μέσα για 30′ και αλλάζουμε το νερό.Βάζουμε τις φακές, το λάδι, τα μυρωδικά και τα λαχανικά ψιλοκομμένα καθώς και νερό (να τις σκεπάζει και άλλο τόσο περίπου).
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν γίνουν (περίπου μετά από 30′) προσθέτουμε και τις χυλοπίτες. Πρέπει να προσέξουμε να έχουν αρκετό νερό οι φακές, γιατί θα τραβήξουν αρκετό και οι χυλοπίτες, αλλά να μην είναι νερουλές.  Τις αφήνουμε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print