ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπιτάκι Δημητρίου.1 κονσέρβα τόνος καπνιστός.2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα.1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη.1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί. 300γρ πελτέ ντομάτας.1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.αλάτι, πιπέρι.λίγο ελαιόλαδο. 1 κύβο ζωμό λαχανικών ( προαιρετικά ).

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο και το χυλοπιτάκι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 2 κιλά νερό, το ζωμό λαχανικών, τη ντομάτα, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά μας ( προαιρετικά, κανέλλα και γαρύφαλλο και σιγοβράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να γίνει το ζυμαρικό μας, 15 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τόνο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας.  

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print