ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΧΤΑΠΟΔΙ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου1, 1/2-2 κιλά χταπόδι, 1 κουτί κον κασέ ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι, αλάτι, πιπέρι.
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα μας, άδεια, 8-10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε μέσα το καλά καθαρισμένο και πλυμένο χταπόδι.Το αφήνουμε να βράσει με τα υγρά που θα βγάλει, συνήθως βγάζει τόσο νερό, που αρκεί για να ψηθεί μόνο με αυτό. Εάν χρειαστεί και μόνο τότε, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρατάμε το ζουμί μέσα στο οποίο έβρασε. Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι μας το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι και όσο νερό χρειάζεται, όλο μαζί περίπου δύο κιλά. Αφού βράσει το νερό, προσθέτουμετο ζυμαρικό μας, αφήνουμε σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά να ψηθεί, περίπου δέκα λεπτά. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα κομματάκια του χταποδιού. Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι. Σερβίρουμε με μαύρο πιπέρι.

  Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print