ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ

  ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου, 150gr ζαμπόν ψιλοκομμένο σε κύβους, 1 καρότο τριμμένο, 1 βαζάκι (400gr) αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, 1 βαζάκι (400gr) μαγιονέζα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας, κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, ένα κύβο ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει. Τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ελαφριά. Τρώγεται και κρύα. Καλή σας όρεξη.
  ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΑΠΛΗ
  ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου, 3 σκελίδες σκόρδο, 250 γρ. κίτρινες ντομάτες, cherry 250 γρ. κόκκινες ντομάτες cherry, 6-7 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι, 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ματσάκι (μια χεριά) φρέσκο βασιλικό, 1/2 αγγουράκι, 4 κ.σ. λευκό ξίδι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, ένα κύβο ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι σε πολύ μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ελαφριά. Λιώσε τα σκόρδα σε ένα γουδί, πρόσθεσε το ξίδι και το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Ράντισε με το dressing πάνω από τη σαλάτα. Τρώγεται και κρύα.    Καλή σας όρεξη.
    ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ
    ΥΛΙΚΑ

   500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου, 3 φλιτζ. ντοματάκια κομμένα στη μέση, 1 φλιτζ. καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες, 1 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες, 1 φλιτζ. αγγούρι καθαρισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο, 1 φλιτζ. ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, 1 φλιτζ. μπιζέλι φρέσκο ή αποψυγμένο, 1 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ραβδάκια, 5 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι με το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο, 700 γρ. τόνος από κονσέρβα, στραγγισμένος και τριμμένος, 2 φλιτζ. ντρέσινγκ σαλάτας της επιλογής μας ή φρέσκα μυρωδικά, φύλλα μαρουλιού για γαρνίρισμα, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας.

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, ένα κύβο ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά εκτός από το ντρέσινγκ. Τα παγώνουμε για αρκετές ώρες. Αν χρησιμοποιούμε ντρέσινγκ από λάδι και ξύδι ανακατεύουμε το μίγμα που και που για να μαριναριστούν τα συστατικά ομοιόμορφα. Γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, και μαρούλι,  αν θέλουμε. Τρώγεται κρύα.   Καλή σας όρεξη.
     ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ 

  ΥΛΙΚΑ

  500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου.2 κοσνέρβες τόνο σε λάδι.500 γρ. κοχυλάκια.2 ντομάτες.1 αγγούρι.1 πράσινη πιπεριά.1/2 κούπα ελιές Καλαμών.1/2 κούπα αγγουράκια τουρσί.1/2 κούπα κάπαρη.ελαιόλαδο.αλάτι πιπέρι.1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας.
  Για τη σάλτσα
   250 γρ. μαγιονέζα, 3 κουταλιές κέτσαπ, 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κρασί. λίγο ταμπάσκο πράσινο.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, ένα κύβο ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει και το βάζουμε σε μπολ σαλάτας. Προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τον τόνο, την κάπαρη και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε μ’ αυτή τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

  Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print