ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

  ΥΛΙΚΑ

  500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας, 1 λεμόνι ( χυμό + ξύσμα ), 2 κ.σ. κρέμα τυρί, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, ρίγανη, κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, με τον κύβο ζωμού και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Ενώ βράζουν, φτιάχνουμε και την σάλτσα. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το λάδι. Όταν πάρει ένα διάφανο χρώμα το κρεμμύδι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τ’ αφήνουμε να βράσει για κανένα 5λεπτο και ρίχνουμε την κρέμα τυρί και ανακατεύουμε. Όταν λιώσει και πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και την ρίγανη και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι. Αδειάζουμε την σάλτσα ( εάν θέλουμε ) μέσα στα βρασμένα πιά κοχυλάκια και τα αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσουν. Τα σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροπίπερο.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print