ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

  ΥΛΙΚΑ
  500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου, 500 γρ. σπανάκι φρέσκο πλυμένο και χοντροκομμένο, 1 κρεμμύδι, 1 κονσέρβα μανιτάρια, 1 κουτί κονκασέ, 3 κ.σ. εβαπορέ, 1 αυγό, 3/4 φλ γάλα φρέσκο, ελαιόλαδο ή βούτυρο, αλάτι πιπέρι, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας, κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι. Το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι κι αφήνουμε να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα και το εβαπορέ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Τα ανακατεύουμε σε πυρέξ με το μίγμα του σπανακιού. Χτυπάμε το αυγό με το φρέσκο γάλα και τα περιχύνουμε. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με 2 χουφτίτσες τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σκεπασμένο για 50′.

  Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print