ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

  ΥΛΙΚΑ

 500 γρ. Μακαρονάκι Δημητρίου, 30 μεσαίες γαρίδες, κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. πολτό ντομάτας, 1 ποτήρι αποφλοιωμένα ντοματάκια, 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι, 1 κύβο ζωμό κότας ή βοδινού.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε σε σιγανή θερμοκρασία το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Καθαρίζετε το κέλυφος και το εντεράκι της γαρίδας, τις προσθέτετε με τη σειρά τους στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν χρώμα και αρχίσουν να κοκκινίζουν, τις αφήνετε να μαγειρευτούν 4 λεπτα και μετά τις βάζετε σε ένα πιάτο. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι, τον πολτό ντομάτας, τα αποφλοιωμένα ντοματάκια, 4 ποτήρια νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφού ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι το μακαρονάκι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να είναι έτοιμο, 15 περίπου λεπτά. Δοκιμάζετε και εάν χρειάζεται αλατίζουμε.
Πριν αφαιρέσετε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτετε τις γαρίδες για να ζεσταθούν και από πάνω ρίχνετε το φρέσκο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print