ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

  ΥΛΙΚΑ

 500 γρ. Μακαρονάκι Δημητρίου, 1 κιλό χοιρινό κομμένο για τηγανιά, μισό ποτήρι λευκό κρασί, 1 κρεμμύδι, 2 σκ. σκόρδο, μισή κούπα ελαιόλαδο, μισό μοσχοκάρυδο τριμμένο, 1 κ.γ. μπαχάρια, 2 δαφνόφυλλα, 2 μ.κ.πελτέ, αλάτι, πάπρικα, 1 κύβο λαχανικών, κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Παίρνουμε και πλένουμε το κρέας.  Σε μια κατσαρόλα έχουμε το λάδι και μετά ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος.  Τα σοτάρουμε  από τη μια πλευρά μέχρι  να ξεκολλήσουν τα γυρνάμε προσεκτικά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί. Μέτα από 3 λεπτά ρίχνουμε 2 μεγάλες κουταλιές πελτέ και όλα τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε 2 ποτηριά ζεστό νερό και 1 κύβο λαχανικών σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσει το κρέας.  Αλάτι ρίχνουμε 10 λεπτά πριν σβήσουμε το κρέας . Όταν το κρέας μαλακώσει παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το κρέας και τη σάλτσα.  Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί και το κοφτό μακαρονάκι, το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι το μακαρονάκι να είναι έτοιμο, 15 λεπτά περίπου, το βγάζουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print