ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

  ΥΛΙΚΑ

 500 γρ. Μακαρονάκι Δημητρίου, 1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας, 1 μικρή κρέμα γάλακτος, λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο σκορδάκι, ελαιόλαδο, 1 σφηνάκι κονιάκ, αλάτι και πιπέρι, 1 κύβο ζωμό κότας ή βοδινού,  κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) μακαρονάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, τον κύβο ζωμού και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά,πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο.  Αφού πάρει μία βράση κλείσουμε την φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει. Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε φετούλες ή στραγγίζουμε την κονσέρβα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια μας. Τα αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και αυτά για λίγο, σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα μας. Δεν την αφήνουμε πολύ επειδή όταν κρυώσει, θα πήξει περισσότερο. Το σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροπίπερο.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.

   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print