ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  ΥΛΙΚΑ

 500 γρ. Μακαρονάκι Δημητρίου, 1 στήθος κοτόπουλο 200 γρ. 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας, 1 καρότο, 1 κολοκυθάκι, 4-5 λευκά μανιτάρια, 2 κρεμμύδια, 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο, 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι, 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη, 1 κύβος κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο, κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και σωτάρουμε με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα και απο τις δύο πλευρές και το βγάζουμε σ’ένα πυρίμαχο. Βάζουμε στο μούλτι το καρότο, το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε σχεδόν πολτοποιούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι. Στην συνέχεια βάζουμε την ντομάτα, τον κύβο και τα μυρωδικά, προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα στο κοτόπουλο μέσα στο πυρίμαχο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα με αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά. Μόλις δούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο ρίχνουμε στο ζουμάκι το μακαρονάκι και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροπίπερο.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print