ΥΛΙΚΑ
300 γρ. τραχανά Ξινό Δημητρίου, 1200 γρ. μοσχάρι σε κομμάτια, 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 κ. σούπας ντοματοπελτές, αλάτι, 80 γρ. ελαιόλαδο, τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα, 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη, 1 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι σε σκόνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας με το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει, το μοσχοκάρυδο (προαιρετικά ), τον πελτέ και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για άλλα δύο λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό και ανακατεύουμε, αφήνοντας το κρέας να βράσει για περίπου μία ώρα. Ρίχνουμε τον τραχανά μαζί με αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο ή δεντρολίβανο ( προαιρετικά ). Αν το κρύο είναι πολύ το μπούκουβο ( κοκκινοπίπερο ) θα σας ζεστάνει ακόμη περισσότερο.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη στους φίλους και στις φίλες σας.
Κοινοποίησε στο :