ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ ΠΡΑΣΑΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

  ΥΛΙΚΑ
  50 γρ. τραχανά γλυκό Δημητρίου, 500 γρ. κιμά ανάμεικτο πρόβειο και μοσχαρίσιο, 2 μεγάλα πράσα, ½ κιλό σπανάκι, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό από φρέσκες τομάτες, 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι, 1 αυγό
λίγο αλεύρι, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
 Χονδροκόβουμε το πράσο, το σπανάκι, το κρεμμυδάκι και το ½ ματσάκι μαϊντανό. Σε μία κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το λάδι για 5’ και προσθέτουμε τον τοματοχυμό, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τα συχνά για 20 λεπτά. Βάζουμε στο multi λίγο λάδι, το άλλο ½ ματσάκι μαϊντανό επίσης χονδροκομμένο, το αυγό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και τα χτυπάμε. Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε τον κιμά, προσθέτουμε το μείγμα του multi και τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε και πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε πάνω στα χόρτα που μαγειρεύονται στο τηγάνι. Σκεπάζουμε με γυάλινο καπάκι και μαγειρεύουμε περίπου για 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print