ΥΛΙΚΑ
200 γρ. τραχανά γλυκό Δημητρίου, 1 κιλό κόκκινη κολοκύθα 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, λίγο βούτυρο.τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα, κοκκινοπίπερο (μπούκουβο ) προαιρετικά.
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, λίγο βούτυρο.τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα, κοκκινοπίπερο (μπούκουβο ) προαιρετικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την κολοκύθα, που την έχουμε κόψει σε κύβους. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, 3 με 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το νερό βράσει, ρίχνουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε μέχρι να χυλώσει και να ρουφήξει το νερό. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και μαυροπίπερο. Αν το κρύο είναι πολύ το μπούκουβο ( κοκκινοπίπερο ) θα σας ζεστάνει ακόμη περισσότερο.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη στους φίλους και στις φίλες σας.
Κοινοποίησε στο :