ΥΛΙΚΑ
200 γρ. τραχανά γλυκό Δημητρίου, αλατοπίπερο, 1/2 αγγούρι.1 κόκκινη πιπεριά (σε κυβάκια), 1 πράσινη πιπεριά (σε κυβάκια), 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2-3 ντομάτες ή 10 ντοματίνια, 150 γρ. φέτα σκληρή (σε κυβάκια).
Σάλτσα: 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. χυμό λεμονιού, 2-3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο.2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες (προαιρετικά).
Για το γαρνίρισμα: 100 γρ. φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα (καβουρδισμένα, αν θέλουμε), φύλλα μέντας (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τον τραχανά με νερό, περίπου 15 λεπτά, να είναι πηκτός και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε την σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρουμε και βάζουμε την σάλτσα, για το γαρνίρισμα, φουντούκια και λίγα φύλλα μέντας, με αλάτι και μαυροπίπερο.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη στους φίλους και στις φίλες σας.
Κοινοποίησε στο :