ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

  ΥΛΙΚΑ
  250 γρ. τραχανά γλυκό Δημητρίου, 1 κ.σ. ντοματοπολτό, αλατοπίπερο, 1 κιλό κρέας, κοτόπουλο, αρνί, ή μοσχάρι, 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, λίγο ελαιόλαδο, 2 αβγά προαιρετικά, 8 φύλλα χονδρά για πίτα.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κρέας ρίχνοντας στην κατσαρόλα αλάτι πιπέρι και λάδι. Αφού βράσει το κρέας το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε το κρέας και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Βράζουμε το ζωμό και τον τραχανά και τα αφήνουμε, μαζί με τα κρεατικά, μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί. Αφού κρυώσει βάζουμε και τα αβγά προαιρετικά.  Αλείφουμε ένα το ταψί με λάδι, και βάζουμε 4 φύλλα χωριάτικα, λαδώνοντας την επιφάνεια του κάθε φύλλου. Ρίχνουμε το μίγμα και το σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα στρίβοντας τις άκρες.Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print