ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΧΙΩΤΙΚΟ

 ΥΛΙΚΑ

  250 γρ. κουσ κουσ Δημητρίου, αλάτι και πιπέρι,  1.5 κύβος ζωμός κότας, 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ, 1 σκελίδα σκόρδου, 1 μέτριο καρότο, 1 φύλλο δάφνης,
1 1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, μερικές σταγόνες μαστιχέλαιο ή λίγο μαστίχα κοπανισμένη, λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Αξίζει τις κρύες νύκτες του χειμώνα να απολαύσεις ένα ζεστό πιάτο κουσ-κους Δημητρίου. Εύκολος ο τρόπος μαγειρέματος.
  Βάζουμε το κουσ-κους στην κατσαρόλα να βράσει με κρύο νερό για να χυλώσει και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τη δάφνη, το θυμάρι και τον ζωμό κότας μαζί με το αλάτι και λίγο βούτυρο ή λάδι. Σε 30 περίπου λεπτά είναι έτοιμο, ανακατεύοντας τακτικά, για να μην κολλήσει.Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ, μέχρι να γίνει λείος πολτός και να αποκτήσει βελούδινη υφή. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την μαστίχα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  Το σερβίρουμε προσθέτοντας πιπέρι. Αν το κρύο είναι πολύ το μπούκουβο ( κοκκινοπίπερο ) θα σας ζεστάνει ακόμη περισσότερο.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print