ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Δημητρίου

                Μαγειρεύετε τον κιμά με την δική σας συνταγή, βράζετε τις χυλοπίτες. Ανακατέψετε τον κιμά, τις χυλοπίτες, τα αυγά  και τρίψτε λίγο τυρί της αρεσκείας σας στο μείγμα. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί και από πάνω βάλτε την μπεσαμέλ. Τελειώνοντας πασπαλίστε λίγο τυρί. Καλή σας όρεξη.

 Εμείς σας προτείνουμε.
Για τον κιμά :
κιμάς  1 κιλό, κρεμύδια 400 γρ. ,λάδι (σπορέλαιο )  100 γρ. , κύβοι βοδινού 2, κον κασε 1 ( 400 γρ ), τοματοπελτές 3 κουταλιές της σούπας, βούτυρο γάλακτος 100 γρ. , πιπέρι 1 κουταλιά του γλυκού, αλάτι 1,5 κουταλιά του γλυκού και μοσχοκάρυδο μισή κουταλιά του γλυκού.
Για τις χυλοπίτες :
Σε 4 κιλά βραστό νερό ρίχνουμε 1 κιλό χυλοπίτες με μία κουταλιά του γλυκού αλάτι να βράσουν για 10 λεπτά. Τις αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να φουσκώσουν και ρίχνουμε 7 αυγά και μισό κιλό κεφαλογραβιέρα ή τυρί της αρεσκείας μας. Το ανακατεύουμε με τον κιμά και το σερβίρουμε σε ταψιά, το πάχος του υλικού μας να μην ξεπερνά τα δύο δάκτυλα.
Για την μπεσαμέλ :

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3 κιλά γάλα, 300 γρ. λάδι ( σπορέλαιο ), 2 κύβους βοδινού, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο και 300 γρ αλεύρι. Το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει και το κατεβάζουμε ρίχνοντας 100 γρ. βούτυρο γάλακτος. Ανακατεύουμε ρίχνοντας 7 αυγά και 300 γρ. κεφαλογραβιέρα ή τυρί της αρεσκείας μας. Σερβίρουμε πάνω από τις χυλοπίτες με τον κιμά και τέλος ρίχνουμε λίγο τυρί για ντεκόρ. Ψήνουμε σε φούρνο 200 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print