ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ ΜΟΥΣ

 ΥΛΙΚΑ
 120 γρ. τραχανά Ξινό Δημητρίου, 450 γρ. νερό, 90 γρ. γάλα, βούτυρο, αλάτι, 1 κύβο ζωμό.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βράζετε το ζωμό ή νερό και προσθέτετε τον τραχανά ανακατεύοντας λίγο για να μην σβολιάσει. Τον σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά (ανάλογα το είδος του τραχανά) μέχρι να πιει το νερό του και προσθέτετε το γάλα. Συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς. Προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε τον τραχανά στο μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει υφή πουρέ. Αν είναι πολύ πηχτός προσθέτετε λίγο γάλα. Τον κρατάτε ζεστό μέχρι να σερβίρετε. Σερβίρετε λίγο μους τραχανά στο κέντρο του κάθε πιάτου και τοποθετείτε από πάνω τη σάλτσα της αρεσκείας μας ή μια μερίδα από το κοκκινιστό αρνάκι με την σάλτσα του.
Σερβίρουμε ζεστό με πιπέρι και αν θέλουμε με τυρί φέτα ή κεφαλογραβιέρα.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print