ΥΛΙΚΑ : 500γρ τραχανά νηστίσιμο Δημητρίου
1 μέτρια πατάτα, 1 καρότο και ένα κολοκυθάκι σε κύβους
1 ξερό κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένα και 2-3 μανιτάρια
2 ντομάτες ψιλοκομμένες λίγο ελαιόλαδο και λίγο κρασί.
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και προσθέτουμε το καρότο, την πατάτα, το κολοκύθι, τα μανιτάρια και τελευταίο το κρεμμύδι, να σοταριστούν ευγενικά ώστε να βγάλουν νοστιμιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις ροδίσουν τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε ωσότου εξατμιστεί. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα λίτρο ζεστό νερό. Μόλις το νερό μας πάρει βράση, προσθέτουμε τον τραχανά με τα λαχανικά και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς για 20 λεπτά περίπου. Ο τραχανάς μας είναι έτοιμος! Τέλος, βάζουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας. Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε.
Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη στους φίλους και στις φίλες σας. Ευχαριστούμε.
Κοινοποίησε στο :