ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ ΜΟΥΣ

 ΥΛΙΚΑ
 100 γρ. τραχανά Γλυκό Δημητρίου, 700 γρ. νερό, κύβος βοδινού, 100 γρ. γάλα, βούτυρο, αλάτι, 100 γρ. περίπου τυρί της αρεσκείας μας ( προαιρετικά ).
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βράζετε το ζωμό ή νερό και προσθέτετε τον τραχανά ανακατεύοντας λίγο για να μην σβολιάσει. Τον σιγοβράζετε για 20 λεπτά, μέχρι να πιει το νερό του και προσθέτετε το γάλα. Συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς. Προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε τον τραχανά στο μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει υφή πουρέ. Αν είναι πολύ πηχτός προσθέτετε λίγο γάλα. Τον κρατάτε ζεστό μέχρι να σερβίρετε. Σερβίρετε λίγο μους τραχανά στο κέντρο του κάθε πιάτου και τοποθετείτε από πάνω την σάλτσα της αρεσκείας σας η μια μερίδα από το κοκκινιστό αρνάκι με την σάλτσα του.
Σερβίρουμε ζεστό με πιπέρι και αν θέλουμε με τυρί φέτα ή κεφαλογραβιέρα. Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας. Για κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, δια δώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.  
Ευχαριστούμε.                    Κοινοποίησε στο :
print