ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 800 γρ. φιλέτο από φρέσκο κοτόπουλο κομμένο. 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες. ξύσμα από 1 λεμόνι. 1/2 φλτζ. τσαγιού ελαιόλαδο. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια. 4 κουτ. σούπας μουστάρδα. 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό. 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί. 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό. αλάτι και πιπέρι. 1 κουτ. γλυκού κάρι απαλό.  κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν με λίγο βούτυρο, χωρίς να τις σουρώσουμε. Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις φέτες κοτόπουλου για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές. Ύστερα ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με το κάρυ (αν θέλουμε) και αλατοπιπερόνουμε. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε, ρίχνουμε την σάλτσα με το κοτόπουλο, στις χυλοπίτες και ανακατεύοντας απαλά ή βάζουμε το κοτόπουλο από πάνω.   Τις σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print