ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 ΥΛΙΚΑ 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 1,2 κιλά μοσχάρι σπάλα σε μερίδες. 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο. 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί. 1 ματσάκι φρέσκια μαντζουράνα. 2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες. 500 γρ. ντομάτα κονκασέ. 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο. αλάτι. κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα, πιπέρι.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

   Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και προσθέτετε το σκόρδο και το κρέας να σοταριστούν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την μαντζουράνα, χαμηλώνετε το μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα και τις πιπερίτσες και αλατίζετε. Σκεπάζετε και αφήνετε άλλα 30 περίπου λεπτά ή έως ότου το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο. Σε μια κατσαρόλα  βράζετε τις χυλοπίτες για 5 λεπτά, με ένα κιλό νερό, ίσα που να μαλακώσουν λίγο. Μεταφέρετε τις χυλοπίτες σε ένα πήλινο ή άλλα βαθύ ταψί και ρίχνετε το κρέας με τη σάλτσα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Τις σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροΜοσχαράκι στο φούρνο με χυλοπίτα Πηλιορείτικη και μαντζουράναπίπερο.
   Λίγα μυστικά ακόμα: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρέας με κοτόπουλο ή χωριάτικα λουκάνικα. 

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print