ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 80 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο. 250 γρ. μαστέλο ή ταλαγάνι ή χαλούμι, σε κυβάκια. 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο ή άνηθο 1 πράσο ψιλοκομμένο. αλάτι και πιπέρι.   κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.  1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας ( προαιρετικά ).

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν, χωρίς να τις σουρώσουμε. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, προσθέτουμε το μαστέλο και ανακατεύουμε ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Τα ρίχνουμε μαζί με το δυόσμο το πράσο και το τυρί μέσα στις χυλοπίτες.  Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με το τυρί της αρεσκείας μας.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print