ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

 ΥΛΙΚΑ

 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες. λίγο αλάτι. 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό. 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη. 2-3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος.  κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα. πιπέρι. 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο. 1 κύβο ζωμό βοδινού η κότας ( προαιρετικά )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Σε ενάμιση κιλό βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν προσθέτοντας το λάδι ή το βούτυρο, χωρίς να τις σουρώσουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Οσο είναι ζεστές, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, τον δυόσμο, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσουν τα αρώματα.   Στρώνουμε σε ένα πιάτο γύρω γύρω τις φέτες από το  αγγούρι και σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου τα ζυμαρικά με το γιαούρτι.
Λίγα μυστικά ακόμα: αντί για γιαούρτι, κρέμα τυρί και ρίγανη, αλλά σε ζεστές χυλοπίτες.  

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print