ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 1 κιλό μύδια. 1 κιλό γυαλιστερές. 1 κιλό βόνγκολες. 2 λίτρα ζωμό ψαριού. αλάτι και πιπέρι. ελαιόλαδο. Σκόρδο. ψιλοκομμένο,μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό. 2 ντομάτες ψιλοκομμένες. 1 ποτήρι λευκό κρασί. κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μύδια και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Σβήνουμε στη συνέχεια με λευκό κρασί και μόλις ανοίξουν, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη. Σε ενάμιση κιλό βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μύδια και όλα τα υπόλοιπα θαλασσινά. Τις αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι έχουν ανοίξει και τα υπόλοιπα θαλασσινά αποσύρουμε από τη φωτιά.   Προσθέτουμε τέλος τα μυρωδικά και ελέγχουμε τη γεύση από αλάτι. Τις σερβίρουμε με μαυροπίπερο. 

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print