ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου, 8 κουταλιές ζάχαρη σκούρα, 8 κουταλιές σούπας μέλι,  4 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες, 8 κουταλιές βούτυρο, λίγη κανέλα.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν. Δεν τις σουρώνουμε.

  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.  Βάζουμε τις μισές χυλοπίττες και τα μήλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ζάχαρη και λίγη κανέλα. Βάζουμε κομμάτια το μισό βούτυρο και το μισό μέλι. Επαναλαμβάνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.  Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε (ή το αφήνουμε ξεσκέπαστο προς το τέλος του ψησίματος για να πάρει η επιφάνεια μια ωραία, τραγανή υφή.)

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print