ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 10 ντοματίνια. 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη. 1 κρεμμύδι. 1 πράσινη πιπεριά. 1 σκελίδα σκόρδο. 1-2 αγγουράκια τουρσί. Φρέσκια ρίγανη. πιπέρι και αλάτι κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα. 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν, χωρίς να τις σουρώσουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα λαχανικά και προσθέτουμε μέσα τις βρασμένες χυλοπίτες, ανακατέβοντας ελαφρά και προσθέτουμε πιπέρι. Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την κάππαρη, το αγγουράκι σε φέτες και τη φέτα θρυμματισμένη. Τέλος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και φρέσκα φύλλα ρίγανης.   Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Λίγα μυστικά ακόμα: οι χυλοπίτες με μαρούλι, ντομάτα σε κύβους, βασιλικό και κεφαλογραβιέρα.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print