ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου. 1 κιλό γάλα. 500 γραμμάρια τυρί κότατζ. 6 αβγά. 200 γρ. ζάχαρη. 2 βανίλιες. 100 γρ. αμύγδαλα. 100 γρ. σταφίδες. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά Τις αφήνουμε, αφού κλείσουμε την φωτιά, 5 λεπτά για να φουσκώσουν, χωρίς να τις σουρώσουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί με τα αυγά και τη ζάχαρη… Προσθέτουμε μετά το γάλα και την βανίλια Βάζουμε τις χυλοπίτες, τις σταφίδες και αμύγδαλα και από πάνω τα υπόλοιπα και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήνουμε για μιάμιση για μία ώρα περίπου 170 βαθμούς. Τις σερβίρουμε με τις σάλτσες μαρμελάδας της αρεσκείας μας.
Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.
Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη στους φίλους και στις φίλες σας.
Κοινοποίησε στο :