ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΚΑΛΚΑΝΙ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου.1200 γρ. καλκάνι (ή λαβράκι ή γλώσσα) σε φιλέτα450 γρ. μύδια (με το κέλυφος).450 γρ. κυδώνια (με το κέλυφος).1,5 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.3 σκ. σκόρδο, λίγο σέλινο, 150 ml ούζο.200 ml λευκό, ξηρό κρασί,70 γρ. φρέσκος αχινός.

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Αχνίζουμε τα μύδια με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε το σέλινο, το ούζο και το κρασί. Αφαιρούμε τα μύδια και τα κυδώνια, προσθέτουμε νερό, όλο μαζί να είναι περίπου δύο κιλά ( μαζί με το ζουμί ) και βράζουμε τις χυλοπίτες, για περίπου 10 λεπτά, χωρίς να τις σουρώσουμε. Στο μεταξύ σοτάρουμε το φιλεταρισμένο καλκάνι, 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Το σερβίρουμε πάνω από τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από 1 κουταλιά αχινό στο κάθε πιάτο. 

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print