ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

   ΥΛΙΚΑ
 ελαιόλαδο, 45 γρ. βασιλικό, 50 γρ. κουκουνάρι, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, παρμεζάνα, τριμμένη.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Τσιγαρίζετε λίγο τα κουκουνάρια. Ξεπλένεται καλά το βασιλικό, πετάτε τα κοτσάνια, και τον σουρώνετε. Βάζετε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το βασιλικό, το σκόρδο και το αλάτι. Τα χτυπάτε στο μπλέντερ και σιγά σιγά προσθέτετε και το υπόλοιπο λάδι αργά και σταθερά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τα κουκουνάρια να είναι ψιλοκομμένα. Αδειάζεται το μείγμα σε ένα μπωλ .  Βράζουμε τα ζυμαρικά Δημητρίου με τον παραδοσιακό τρόπο ( βασική συνταγή ), χωρίς να τα σουρώσουμε. Τα σερβίρουμε και προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά. 

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print