ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ

   ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 2 μεγάλα κρεμμύδια, 1 σκελίδα σκόρδο, 5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί, 150 γρ. τοματοχυμό, ελαιόλαδο.αλάτι και πιπέρι.100 γρ. παρμεζάνα.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα. Στο τέλος σβήσε με το κρασάκι σου και άφησε να φύγει το αλκόολ Συμπλήρωσε τον τοματοχυμό και ίσως λίγο νερό αν χρειαστεί, χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτα.    Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας και βράζουμε τα ζυμαρικά Δημητρίου με τον παραδοσιακό τρόπο ( βασική συνταγή ), χωρίς να τα σουρώσουμε. Σερβίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα.  Λίγα μυστικά ακόμα: Ο κιμάς του βάζουμε στο παστίτσιο θα ήταν ιδανικός και καρότο, κολοκυθάκι, σέλινο στο σοτάρισμα και θυμάρι, βασιλικό, ρίγανη θα ταίριαζαν φανταστικά.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print