ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

   ΥΛΙΚΑ
  500 γρ. φιλέτο σολομού σε μερίδες, 7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1,5 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη, 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο. Για τη σάλτσα: 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο, 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 πιπεριές κέρατα χοντροκομμένες, 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο, 1 χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο, 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένο, 500 gr. τριμμένη ντομάτα, 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο, 1 κ.σ. πελτές. Πάπρικα,  μαντζουράνα, ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Ψήνω το ψάρι σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μισοψηθεί. Λίγο πριν το κατεβάσω προσθέτω τα ντοματίνια και την κάπαρη, τα σοτάρω για 1′ και τα σβήνω με 1/4 φλ. ξίδι. Το κρατάω στην άκρη. Δε χρησιμοποιώ αλάτι σε αυτή τη φάση.  Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω προσθέτοντας κατά σειρά τις πιπεριές, το σκόρδο με το τζίντζερ και το φρέσκο κρεμμύδι. Σβήνω με το υπόλοιπο ξίδι και προσθέτω τη ντομάτα, τα υπόλοιπα λαχανικά, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 15′ περίπου. Έπειτα προσθέτω προσεκτικά το ψάρι με τα ντοματίνια και την καπάρη και βράζω για 2′ χωρίς να ανακατέψω. Απλά σκεπάζω τα ψάρια με τη σάλτσα της κατσαρόλας. Σερβίρω με βρασμένες χυλοπίτες.   Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας και βράζουμε τα ζυμαρικά με τον παραδοσιακό τρόπο ( βασική συνταγή ), χωρίς να τα σουρώσουμε.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
 
print