ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΑΣΠΡΗ ή ΚΟΚΚΙΝΗ

   ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. Χυλοπίτες Δημητρίου, 250 γρ. μανιτάρια, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κουτάκι κον κασέ ή κρέμα γάλακτος,  αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο ή βούτυρο, κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα, λίγο τζιντζερ τριμμένο (προαιρετικά ), λίγο μαϊντανό ψιλοκομένο (προαιρετικά ), λίγη μουσταρδα (προαιρετικά ), ουζο ( προαιρετικά ).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σ΄ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα σβήνουμε με την τομάτα ή την κρέμα γάλακτος με λίγο μουστάρδα. Το σβήσιμο με ούζο ταιριάζει απόλυτα, όπως και λίγο θυμάρι στο σερβίρισμα. Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας και βράζουμε τα ζυμαρικά Δημητρίου με τον παραδοσιακό τρόπο ( βασική συνταγή ), χωρίς να τα σουρώσουμε. Τις σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και   μαυροπίπερο και λίγο μαϊντανό αν θέλουμε. 

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print