ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου, 1 μελιτζάνα, σε κυβάκια, 1 κολοκύθι, σε κυβάκια, 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια, 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο, 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη, 2-3 ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη, ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο, 300 γρ. κασέρι, τριμμένο, 1 κύβο ζωμό κότας.
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, ένα κύβο ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, χωρίς να το σουρώσουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και την πιπεριά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά χωρίς λάδι, ίσα να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρ

ισμα για ακόμη 8-10 λεπτά. Συνεχίζουμε με το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τα σοταρισμένα λαχανικά και λίγο νερό ίσα να σκεπάζει τα υλικά. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί έως ότου απορροφηθούν τα υγρά. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμος, ρίχνουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε στο μείγμα του κιμά τα κοχυλάκια και ανακατεύουμε καλά.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.  Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή το μοιράζουμε σε μικρά ατομικά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη γλυκιά πάπρικα για χρώμα και έξτρα άρωμα.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.

   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print