ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

 ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου. 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο, 500gr καλαμαράκια, 8-10 σταγόνες tabbasco, 1 ποτήρι λευκό κρασί, 1 ώριμη ντομάτα, 200ml πολτοποιημένη ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας, κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Ξεπλένουμε τα καλαμαράκια, τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε και αυτά. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη  και την σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 15′. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε  λίγο νερό ακόμα ( συνολικά 2 κιλά ) και αφού πάρει βράσει το κοχυλάκι και αφήνουμε να βράσει για 8′-10′. Αφού είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε και την ρίγανη και σερβίρουμε.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.

   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print