ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΑΚΕΣ

  ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου, 1/4 κούπας λάδι, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο, 1 κούπα φακές, 1 2/3 κούπας ζωμό λαχανικών, 1/2 κουταλάκι ρίγανη, 1/4 κουταλάκι δεντρολίβανο, 1/2 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι πιπέρι, 1 κύβο ζωμό λαχανικων.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι. Το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο, ώσπου να μαραθούν. Προσθέστε τις φακές και το ζωμό, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράστε 30′ – 35′, ώσπου να βράσουν οι φακές και να δέσει η σάλτσα. Το σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print