ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΩΜΗ ΣΑΛΤΣΑ

  ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου, 3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, 2 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και χοντροκομμένες, 1/2 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη, 100 γρ. φέτα. 1 κουταλάκι ξίδι, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας, καφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι. Το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει.Ξεφλουδίζω τις ντομάτες, τις κόβω στη μέση και τις ρίχνω στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτω τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη φέτα και πολτοποιώ καλά, μέχρι να φτιάξω μια πάστα ομοιόμορφη. Χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μπλέντερ ρίχνω το ξίδι και αλατοπίπερο και, τέλος, ρίχνω αργά και σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξω μια λεία, πυκνή σάλτσα, σαν μαγιονέζα. Το σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και πασπαλίζω με τη ρίγανη.

   Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print