ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. κοχυλάκι Δημητρίου, 1 μελιτζάνα σε χοντρά καρεδάκια, 1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά σε καρεδάκια, 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, 1 λουκάνικο σε καρεδάκια, 1 σφηνάκι τσίπουρο ή κρασί λευκό, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 2-3 κ.σ. κορν-φλάουρ, 500 γρ. φέτα χοντροσπασμένη, 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 2 ασπράδια αβγού,  αλάτι πιπέρι, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή κότας.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Σε δύο κιλά βραστό νερό ρίχνουμε ένα σακουλάκι ( μισό κιλό ) κοχυλάκι με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε,λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο. Το αφήνουμε 5 λεπτά για να φουσκώσει.  Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα, το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το σκόρδο με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το τσίπουρο. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε 1 λεπτό να δέσει ελαφρά. Ρίχνουμε στο τηγάνι τη φέτα, τα κοχυλάκια, πιπέρι, τον άνηθο και τα ασπράδια χωρίς να τα χτυπήσουμε και ανακατεύουμε καλά.Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά και ισιώνουμε την επιφάνεια.Απλώνουμε την τριμμένη γραβιέρα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά τα ζυμαρικά σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς. Τα τελευταία 5-7 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Τα σερβίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και μαυροπίπερο.

Άλλωστε η φαντασία σας μπορεί να βρει πολλούς συνδυασμούς. Εμείς σας προτείνουμε, εσείς προσαρμόζετε την συνταγή στα μέτρα σας.
   Κάποια ωραία συνταγή που εσείς έχετε με χαρά θα την δοκιμάζαμε. Καλή σας όρεξη.

  Δημητρίου είμαστε πάντα κοντά σας. Αν σας άρεσαν τα ζυμαρικά και η συνταγή μας, διαδώστε τη, στείλτε τη  στους φίλους και στις φίλες σας.
  Ευχαριστούμε.                                           Κοινοποίησε στο :
print